Φίλοι,

Δείτε τις νέες δημιουργίες μας :

- Εγκαινιάζουμε την νέα ενότητα που από πολύ καιρό είχαμε εξαγγείλει : "Ο φακός στις άλλες συγκοινωνίες" ξεκίνησε να παρουσιάζει τα μέσα συγκοινωνίας που έχουν καταγραφεί στις ταινίες του Ελληνικού κινηματογράφου. Μετά τα σιδηροδρομικά αφιερώματα σειρά έχουν λεωφορεία, πλοία και αεροπλάνα. Ξεκινάμε αυτή τη νέα ενότητα με τα πρώτα Λεωφορεία - Μέρος Α 1924-1945.

- Προστέθηκε επίσης στις Πλατείες μία που κατά ένα τρόπο είναι συνδεδεμένη με το θέμα των Λεωφορείων: Είναι η Πλατεία Κάνιγγος για την οποία ο κινηματογρφικός φακός ενδιαφέρθηκε σχετικά αργά, το 1960, αφού δηλαδή από κλασσική κυκλική πλατεία είχε μετατραπεί με τις αφετηρίες σε σταθμό των αστικών λεωφορείων. Οι αφετηρίες έφυγαν, η πλατεία αναμορφώθηκε το 2004 αλλά ο κινηματογράφος είχε ήδη χάσει το ενδιαφέρον του, σαν αυτό να προσελκυόταν από τη λεωφορειακή κίνηση.

- Συνεχίστηκε ο εμπλουτισμός της σελίδας για Τα Σινεμά και έχει ολοκληρωθεί πλέον ο κατάλογος με τος κινηματογράφους της Αθήνας. Σύντομα θα αναρτηθούν και οι συλλογές με κινηματογράφους των άλλων πόλεων.